Diabetische voet
Diabetes mellitus is een ongeneeslijke stofwisselingsziekte waarbij het lichaam onvoldoende energie uit glucose kan halen. Suikers kunnen in de meeste cellen (insuline afhankelijke cellen) alleen opgenomen worden in aanwezigheid van voldoende insuline als er tevens werkende insuline-receptoren op die cellen aanwezig zijn. De precieze oorzaak van diabetes is nog niet bekend. De bekendste problemen bij diabetes zijn:

Bij alle diabetespatiŽnten moeten minstens ťťnmaal per jaar de voeten onderzocht worden, door een daartoe geschoolde zorgverlener. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de simms classificatie.
Bij screening van voeten van mensen met diabetes, wordt de zogenaamde "simms-classificatie" aangehouden. De simms-classificatie is een risico-inventarisatie die in kaart brengt welke risico's de patiŽnt loopt op het mogelijk ontstaan van een ulcus of meerdere ulcera.
Betrokken zorgverleners eerste lijn
De betrokken zorgverleners in de eerste lijn, als het gaat om de directe voetzorg van mensen met diabetes zijn:

Wat kan Voetzorg Jeannette Meijer voor u betekenen?
Ik behandel voeten van mensen met diabetes en voeten met een verhoogd risico op ulceratie in het bijzonder.
Ik voer een gericht voetonderzoek uit met als doel het ontstaan van ulcera te voorkomen en het verhelpen van symptomen, risicofactoren en mogelijke klachten die zijn ontstaan ten gevolge van neuropathie, perifeer arterieel vaatlijden, schoeisel en/of deformiteiten.
Risicofactoren, indicaties, contra- indicaties en te behandelen locaties worden systematisch in kaart gebracht om de conditie van de voeten te beoordelen en een duidelijk beeld te vormen. Eventuele veranderingen ten opzichte van eerder gevoerde onderzoeken worden gesignaleerd en geÔnterpreteerd. Er wordt een zorgvuldige afweging gemaakt tussen verschillende behandelmethodes en benodigde behandelinterval. De persoon met diabetes wordt geÔnformeerd over de waarnemingen en mogelijke behandelingen. In samenspraak wordt een passende behandeling bepaald en een behandelplan opgesteld.
Indien de benodigde behandeling niet tot het werkterrein van de medisch pedicures behoort, wordt de cliŽnt geadviseerd een andere discipline te raadplegen. Waar nodig rapporteer ik de gegevens en bevindingen aan andere disciplines.

Reumatische voet
Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten. Velen hiervan zijn reumapatiŽnten. Van al deze mensen heeft 80 - 96% voetklachten. Tijdige behandeling door een medisch pedicure kunnen uw klachten verminderen of wegnemen. Er zijn ruim 200 verschillende soorten reuma. De meest voorkomende reumatische aandoening is reumatoÔde arthritis. In Nederland zijn circa 450.000 mensen onder behandeling bij een reumatoloog. Als uw arts een reumatische aandoening constateert kunt u preventief uw voeten door een medisch pedicure laten onderzoeken.
Behandeling door een medisch pedicure kan vervelende klachten in een later stadium voorkomen, door middel van instructie en behandeling. Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar een vermindering van uw klachten vaak wel. Ook in een later stadium (als u al klachten heeft) kan de medisch pedicure uitkomst bieden.
De medisch pedicure behandeld klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook behandel ik huid- en nagelaandoeningen en geef ik preventieve adviezen.


Als reumapatiŽnt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels.
Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen doordat er weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een stand afwijking van de voet.
De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

Waarom naar een Medisch Pedicure?
De voeten van reumapatiŽnten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standsveranderingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Voor een pedicurebehandeling van reumatische voeten is specifieke kennis noodzakelijk. Een medisch pedicure bezit deze kennis.
Voetzorg Jeannette Meijer kan u ook adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en de keuze van uw schoenen. Indien nodig adviseert de Medisch Pedicure u naar uw huisarts, een specialist en/of een podotherapeut te gaan.

Overige risico voet
De risico voet is niet alleen de diabetische- en reumatische voet, maar ook de oudere, verwaarloosde, spastische voet en oncologische voet. De Betingestaete te Delfzijl is gelokaliseerd op de begane grond  en dus zeer goed bereikbaar, ook voor minder validen eventueel met een rollator of rolstoel. Mocht u vragen hebben over bovengenoemde behandelingen dan kunt u altijd contact opnemen met Voetzorg Jeannette Meijer.
Zie hiervoor de contactgegevens op deze website.

Specialistische technieken
Indien uw voeten en/of nagels daarom vragen kunt u bij Voetzorg Jeannette Meijer terecht voor de toepassing van diverse specialistische technieken. Heeft u diabetes, reuma of andere gezondheidsklachten, kunnen verschillende technieken binnen de specialistische voetverzorging uitkomst bieden om uw klachten te laten verminderen of misschien zelfs voorgoed te verhelpen.
Mogelijke specialistische techieken
"    Plaatsen van een nagelbeugel bij een terugkerende ingegroeide of ingroeiende nagel.
"    Het plaatsen van een kunstnagel bij een schimmelnagel of een afgebrokkelde nagel.
"    Het repareren van een nagel door middel van acryl- of geltechniek.
"    Het drukvrij leggen van een pijnlijke plek.
"    Het maken van een orthese bij standafwijkingen.

Pedicure
Contact
Home
Algemene voorwaarden
Voetzorg Jeannette Meijer